درحالی که گیاهخواری کامل و گیاهخواری همراه با خوردن شیر و تخم مرغ به طور کلی به عنوان یک رژیم غذایی سالم در نظر گرفته میشود، برخی افراد در برخی مواد مغذی بسیار ضروری مانند آهن دچار کمبود میشوند و احتمالاً به آنمی مبتلا می شوند.
مصرف روزانه چند گرم اسپیرولینا با داشتن مواد مغذی بسیار میتواند این کمبودها را جبران کند.
کدام یک منبع پروتئینی بهتری برای شما است؟ گوشت یا اسپیرولینا؟
از بچگی به ما آموخته میشود که پروتئینهای کامل، که حاوی هر نه اسید آمینه ضروری است، فقط در غذاهای حیوانی یا محصولات آنها یافت میشود. اسپیرولینا یکی از معدود غذاهای گیاهی است که حاوی هر نه اسید آمینه ضروری است و به دلیل نداشتن دیواره سلولی برخلاف سایر گیاهان در بدن به سرعت جذب میشود. همچنین اسپیرولینا به ساخت ماهیچهها، تجدید سلولهای پوستی، تقویت استخوانها، بهبود فرایندهای متابولیک و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
گیاهخواران غالباً برای دریافت پروتئین خود به جایگزینهای گوشتی مثل سویا فرآوری شده و سویا و سایر غذاهای صنعتی روی میآورند. این انتخاب در حقیقت میتواند پروتئین موردنیاز بدن را تأمین کند، اما به چه قیمتی؟ این محصولات با خطراتی از جمله خطرات مختلف سلامتی که همراه با مصرف غذای صنعتی ایجاد میشوند همراه است. از طرف دیگر اسپیرولینا به هیچ وجه برای افراد سالم عوارض جانبی ندارد.
جالب است بدانید که اسپیرولینا 3 برابر گوشت پروتئین دارد. البته توجه داشته باشید که مصرف روزانه بیشتر از 20 گرم اسپیرولینا توصیه نمیشود و اگر هر روز میخواهید مصرف کنید بهتر است این مقدار را تا 10 گرم کاهش دهید.
اسپیرولینا برای گیاهخواران یک منبع خوب آهن محسوب میشود
میزان بالای آهن موجود در اسپیرولینا یکی از مشهورترین ویژگیهای آن است و یکی از اصلی ترین دلایل محبوبیت آن در بین گیاهخواران و وگانها است.
اسپیرولینا از نظر مقدار آهن موجود در آن و همینطور در کیفیت جذب نیز قهرمان جهان است. سطح جذب احتمالی آهن از اسپیرولینا، آن را به یكی از مؤثرترین راه حلهای كمبود آهن و كم خونی تبدیل کردهاست. جالب است بدانید که اسپیرولینا 12 برابر گوشت آهن دارد.
مکملهای آهن و غذاهای سرشار از آهن، همگی دارای آستانه جذب خاص هستند و معمولاً به خوردن مقدار زیادی از منبع آهن و ویتامین C نیاز دارند اما در اسپیرولینا، حتما نیازی به افزودن ویتامین C برای جذب آهن نیست و مقدار قابل توجهی از آهن آن بدون وجود ویتامین C جذب میشود. علاوه بر این، دارا بودن اسیدهای آمینهای که در جذب و هضم آهن نقش دارند این گیاه را برای گیاهخوارانی که مایل به جلوگیری از کم خونی هستند، ایده آل میکند.
البته توجه داشته باشید که مصرف اسپیرولینا به همراه منابع ویتامین C مثل آبلیمو و آبمیوههای ترش باعث افزایش جذب آهن میشود.
از اسپیرولینا به عنوان یک مولتی ویتامین طبیعی یاد میشود
به طور معمول در رژیمهای گیاهخواری کمبود ویتامینها از جمله گروه ب دیده میشود. ویتامینهای گروه ب در متابولیسم بدن نقش اساسی دارند و کمبود آنها میتواند آسیبهای جدی از جمله ریزش مو را به همراه داشته باشد. اسپیرولینا حاوی ویتامینهای گروه ب، ویتامین آ، ویتامین ای، ویتامین کا و همینطور مواد معدنی از جمله آهن، زینک، منیزیم، پتاسیم، ید و آنتی اکسیدانها است.
از طرف دیگر ویتامینهایی که از مواد غذایی طبیعی جذب بدن میشوند از مولتی ویتامینها در بدن موثرترند. در تحقیقی که روی مادران باردار دارای سوء تغذیه در هند انجام شد نشان داده شد که گروهی که مکمل اسپیرولینا مصرف میکردند نسبت به گروهی که مولتی ویتامین مصرف میکردند وضعیت بهتری داشتند و سوء تغذیه آنها بیشتر بهبود یافت بود.
اسپیرولینا به عنوان یک منبع اسیدهای چرب ضروری است
اسیدهای چرب ضروری نقش اساسی در سلامتی ما دارند و بسیاری از گیاهخواران از کمبود این مواد رنج میبرند. متأسفانه ، این کمبودها پس از آسیب به بدن تشخیص داده میشوند.
همه ما در مورد امگا 3 شنیدهایم، که مقدار کلسترول بد و تری گلیسیرید خون را کاهش میدهد، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش میدهد، مانع و تسکین ورم مفاصل و موارد دیگر میشود. این اسید چرب ضروری سه نوع ALA ، DHA و EPA دارد که نوع ALA آن در گردو و بذر کتان نیز یافت میشود اما انواع موثر تر آن یعنی DHA و EPA تنها در غذاهای دریای از جمله ماهیها و جلبکها یافت میشوند.
علاوه بر امگا 3، اسپیرولینا حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا 6 و GLA نیز است که باعث تقویت بدن و حفظ سلامتی آن میشود.
به طور کلی اسپیرولینا یک راه حل خوب و طولانی مدت برای گیاهخوران و یا افرادی است که میخواهند از محصولات حیوانی کمتر استفاده کنند.
دیدگاه خود را بنویسید